Dort piškotový pařížský
1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g) , 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo, 15 dkg moučkového cukru, 4 žloutky a šlehačka na ozdobu.
Ve vodě rozmícháme kakao, uvaříme a vychladíme. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. 1/3 krému odložíme a zbylé 2/3 smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou dle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme na ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a krájíme na porce.