Dort piškotový smetanový I
1/2 balíčku světlých piškotů a 1/2 balíčku kakaových piškotů, 1 vanilkový puding, 1/2 l mléka, 2 kelímky zakysané smetany, 1 menší plechovka ananasu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, 1 sáček světlé želatiny a ovoce na ozdobu.
Z mléka se 2 lžícemi cukru a 1/2 balíčkem vanilkového cukru uvaříme puding. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum dle chuti. Vychlazený puding vyšleháme mixérem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 balíčku vanikového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou dle návodu. Do formy o obsahu 1 l nalijeme 1/2 vychlazeného pudingu, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme 1/2 smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ní opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou 1/2 pudingu. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce ztuhnout. Po vychlazení desert vyklopíme a ozdobíme.