Guláš zabíjačkový
Množství pro více osob
3 kg libového ramínka, 2 vepřové jazyky, 50 dkg vepřových jater, 4 vepřové ledvinky, srdíčko, 20 dkg mozečku, 1 kg cibule, sádlo, červená paprika, sůl.
Cibuli necháme na tuku zesklovatět, přidáme červenou papriku a ihned odstavíme z ohně. Pozor, aby se nepřepálila paprika! Přidáme na kousky nakrájené ramínko, ledvinky, které jsme den předem namočili v mléce, osolíme a necháme dusit. Jazyky, játra i srdce vaříme v nesolené vodě (jazyka předem spaříme a oloupeme). Když je vše téměř měkké, nakrájíme na kostičky a přidáme do guláše. Podlijeme a opět dusíme až je maso měkké. Mouku rozkvedláme ve vodě a vlijeme ji do guláše.