KACHNA PEČENÁ NADIVOKO
Kachnu uvnitř i po povrchu osolíme, posypeme kmínem, špetkou tymiánu a dáme do pekáče. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (1 cibule, 200 g mrkve, 200 g celeru, 100 g kořene petržele) a koření (8 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžička kmínu). Mírně podlijeme vodou a pečeme přikrytou při 200 °C. Během pečení podléváme vypečenou šťávou. Když maso změkne, odklopíme a dopečeme. Kachnu vyjmeme, do výpeku dáme 150 g másla, 80 g brusinkového kompotu, 80 g hladké mouky, špetku krupicového cukru a orestujeme. Přilijeme 2 lžíce červeného vína, trochu vody, rozšleháme a necháme 15 minut povařit. Přecedíme, dochutíme solí a cukrem