Kuřecí křidýlka
Na jednu porci: 6 kuřecích křidýlek, 1 dl kefíru, 1 lžičku pálivé papriky, 3 lžíce hladké mouky a sůl.
Omáčka: 10dkg kečupu, trochu zázvoru, 1 pálivou feferonku, 1/2 cibule, 1 lžíce cukru, 1 lžíce worcestru a sójové omáčky, 1 stroužek česneku, trochu kopru, 2 lžíce oleje.
Kuřecí křidýlka předem naložíme asi na 2 hod. do kefíru s paprikou a špetkou soli. Pak je vyjmeme, necháme okapat, obalíme v hladké mouce a smažíme. Omáčku předem připravíme takto: Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, po chvíli přidáme feferonku, zázvor, česnek a cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme kečup a vaříme 1/2 hodiny. Dochutíme sojovou omáčkou a dalšími ingrediencemi.Kopr až nakonec.